Tegenwoordig zijn we grotendeels bezig met hoe we onszelf projecteren op anderen. Wat je draagt, in wat voor auto je rijdt, hoe jouw huis eruit ziet, wat er om je pols hangt. Het heeft allemaal direct te maken met dat je rijkdom en welvaart uitstraalt.

Het gaat zelfs zo ver dat we ons maandelijks allerlei kosten opjagen die vet overbodig zijn, puur om te kunnen laten zien wat je hebt. We identificeren ons met hoe anderen ons zien, en dat zelfbeeld houden we, en nemen we aan als normaal. Als je er over na gaat denken is het eigenlijk super onlogisch, omdat we ons allemaal weerhouden van de kern. Alleen de oppervlakkigheid doet er toe, en zodra iemand meer heeft dan dat jij hebt, wordt het een strijd en ontstaat er wederzijdse jaloezie. Een onbegonnen strijd tussen wie meer heeft en wie het beter kan laten zien.
Gaan we wat dieper in op hun leven en de essentie waarmee zij bezig zijn, zul je al snel merken dat degene die zich hier grotendeels mee bezig houden zich nooit gerust voelen. Er is altijd een drang naar meer, naar groter en sneller. Het is nooit genoeg, en dat wordt uiteindelijk een projectie die in het privéleven de overhand gaat nemen. Onverklaarbare emoties, gevoel van leegte en allerlei lichamelijke klachten omdat we in constante stress en druk leven.

 

We associëren succes met rijkdom en welvaart. Zodra je een mooi huis, een dure, gave auto en mooie sierraden hebt, gaan we er vanuit dat iemand succesvol is en het goed voor elkaar heeft. Terwijl we geen idee hebben wat er allemaal achter zit, maken we vanuit vergelijking met onszelf allemaal aannames. Er ontstaat jaloezie, ego en afgunst. We vertellen onszelf dat we dat ook gaan bereiken als we eenmaal dat ene hebben behaald, of wanneer dit zover is, dan komen wij daar ook wel. Maar tot die tijd, is het allemaal oneerlijk omdat wij het niet zoals diegene hebben. Misschien voelt degene die al deze bezittingen heeft zich zo ongelukkig en leeg. Wellicht is diegene depressief of heeft hij/zij allerlei problemen waarvan je niet op de hoogte bent. Je kunt niet weten wat iemand voelt, hoe zijn of haar leven is verlopen en wat diegene heeft gedaan om te komen waar hij/zij nu is.

 

We hebben allemaal irrationele gedachtes die onze visie naar anderen toe onze realiteit maakt. Omdat we hieraan vasthouden, en niet inzien dat het puur en alleen ego is, en niet ons gevoel, hoe we ons daadwerkelijk voelen en wat we echt belangrijk vinden. Wanneer jij jezelf kunt betrappen op het feit dat jij deze gedachtegang volgt, dan kun je plaats maken voor verandering. Een verandering voor jezelf, om de rust in jezelf weer terug te vinden. Wat niets te maken heeft met anderen en hoe zij het doen, maar alleen met jou en hoe jij je voelt.
We schakelen naar een andere perceptie.

 

“There is nothing either bad or good, only thinking makes it so.”

De vraag die jij aan jezelf dient te stellen is wat je nodig hebt om de stap te zetten. Wanneer ben jij bereid om het streven en het gevoel van ego en altijd meer los te kunnen laten. Als hier een lijst uit komt met allerlei materiële bezittingen die je in de loop van tijd van plan bent om te verzamelen, dan kan ik je nu al vertellen dat nu de juiste tijd is om los te laten. Wil je eerst een bepaalde carrière maken voordat je eenmaal los kunt gaan laten? Ook dan is het nu de tijd. Stop met uitstellen. Het is genoeg, het is goed zo. Accepteer de situatie en geef het een plek zodat je verder kunt gaan vanuit een neutraal punt. Zodat je met gevoel kunt gaan leven in plaats van met gedachte.

 

Je hebt niets meer nodig. Je hebt alles al. Het is vandaag de tijd dat je los gaat laten en verder gaat.

Leave a comment