Must-have tools

We hebben allemaal onze eigen voorkeuren en manieren van leven. Daarbij horen ook de manier op hoe jij al jouw zaken regelt, in orde houdt en hoe jij bepaalde dingen voor jezelf realiseert. Om hier een bijdrage aan te leveren en wat dingen eenvoudiger en over het algemeen (voor mij in ieder geval) tijdsbesparend te maken, deel ik graag de ’tools’ die ik gebruik om mijn tijd te managen en overzicht te houden.

Allereerst wil ik graag duidelijk stellen dat dit voor mij persoonlijk werkt. Dit betekent niet dat het ook zo voor jou werkt, of dat jij het net zo fijn kan vinden als ik, het is puur informatief. Ik hoop dat je er wat aan hebt, maar neem niet alles wat ik zeg aan als waar.

De eerste tool die ik dagelijks gebruik, is een applicatie die mijn leven een positieve verandering heeft gebracht. Namelijk; Things 3.
Things 3 is een applicatie waarin je to-do lijsten kunt maken, projectmanagement in kan regelen, deadlines kan stellen, reminders kan maken en je kunt het koppelen aan een agenda. Dus alles kan geautomatiseerd worden. Ook vind ik het erg prettig dat het een archief bijhoudt, waarin je taken die je hebt afgevinkt weer terug kan zien, dus heb je ook gelijk een controlemechanisme voor jezelf. Things 3 kan, helaas, alleen op iOS & MacOS systemen gebruikt worden.
Things 3 biedt overzicht, structuur en deadlines. Daarbij kun je meerdere projecten onder een groot project aanmaken, waardoor je goed overzicht kunt bewaren over de gehele stand van zaken. Het programma kost eenmalig een bedrag per systeem, waarna het oneindig lang bruikbaar is. Wat mij betreft een prima investering!

Om een overzicht te geven over hoe Things 3 eruit ziet voor mij:

Het volgende waar ik het over wil hebben is de Remarkable 2.0. Dit is een apparaat wat wonderen kan brengen als je het toepast op de manier waar het voor bedoeld is. Het is een soort paper-tablet, die geen stralend scherm heeft, dus het lijkt daadwerkelijk op papier. Ook schrijf je erop met een pen. De Remarkable is gemaakt om te gebruiken wanneer je na wil denken en wat dingen op papier wil zetten. De Remarkable heeft een verbinding met een cloud-systeem, dus je bestanden worden online opgeslagen. Hiervoor heb je dus wel een internetverbinding nodig. Echter kun je geen meldingen of applicaties op de tablet zelf zetten. Je moet het doen met hetgeen wat zij aanbieden, wat meer dan voldoende is.
Je kunt er dus notities in maken, je kunt erin tekenen, het is mogelijk om te gebruiken als E-Reader voor E-Boeken, maar ook voor PDF’s. Je kunt PDF bestanden bewerken, ondertekenen, onderschrijven en nog via de mail versturen ook. (Er is een ingebouwd mailsysteem die alleen kan versturen) Het is geen goedkoop apparaat, maar als je het mij vraagt, een must-have voor elke ondernemer met een volle agenda. Het is simpel, fijn en gemakkelijk. De bestanden die je hebt gemaakt of bewerkt kun je ook via schermdelen met anderen delen, waardoor zij ook de real-time veranderingen kunnen zien. Echt top wat mij betreft!

Mocht dit toch wat boven het budget zitten, is uiteraard een papieren boekje nog beter! Mijn voorkeur gaat uit naar beiden, waarbij ik een papieren notebook bijhoud voor wanneer ik dingen op wil schrijven tijdens het wandelen of als ik ergens naar toe ga.

 

Het andere wat ik veel gebruik is de bekende Notes van Apple. Een superfijne tool waarmee je gemakkelijk wat overzichten en teksten voor jezelf kunt typen die je later weer kunt gebruiken. Helaas valt Notes niet met veel te koppelen, waarbij ik soms ook neig naar Evernote. Een online programma dat Notes vrijwel overtreft in alle opzichten. Notes is gewoon wat toegankelijker, omdat het al op elk Apple apparaat staat. Mocht je nog niet bekend zijn met Notes, raad ik zeker aan om voor Evernote te kiezen. Het programma kost ongeveer 5 euro per jaar, en biedt veel meel opties en mogelijkheden die Notes niet biedt. Ook bestaat de mogelijkheid om Evernote met Things 3 te combineren, waardoor je automatisch to-do’s kunt integreren vanuit de notities, inclusief deadlines etc. Echt superhandig, en tijdbesparend.

 

Daarnaast gebruik ik ook erg veel Excel, voor mijn eigen financiële overzicht, tijdsbesteding, gewoontes etc. door middel van zelfgemaakte templates. Ik ben nog van plan deze templates verder uit te werken en beschikbaar te stellen voor iedereen, zodat jullie ook gebruik kunnen maken van de templates. Het helpt mij in ieder geval enorm om overzicht te bewaren.
Tot slot wil ik nog een applicatie delen, die zowel gratis als betaald beschikbaar is. Dit is de applicatie Monefy, waarin ik mijn budget, inkomsten en uitgaven in bij hou. Deze app is voor de mobiel beschikbaar, en elke keer wanneer ik een uitgave doe of een inkomst heb, dan houdt ik dat gelijk daarin bij. Zo visualiseer ik mijn gehele, actuele financiële status.

Links naar de tools
https://www.remarkable.com
https://www.culturedcode.com/things/
https://www.evernote.com/intl/nl/
https://www.monefy.me/

 

Leave a comment